Арт предизвикателство в социалната мрежа предоставя възможност на художници от цялата страна да популяризират своето творчество в условията на социална изолация, породена от върлуваща зараза COVID-19.  В продължение на седем последователни дни те трябва да публикуват във фейсбук профила си  снимки на творби, които са създали.


Предизвикателството, освен че свърза творците помежду им, доставя естетическа наслада и радост на техните почитатели, както се разбира от коментарите под фотосите на произведенията.     


В „играта“ участват и местни художници. Те показват творби в различни стилове, жанрове и видове на изобразителното изкуство, а някои и реплики на картини - дело на световно известни майстори на четката.


Така например Цветелина Атанасова събира погледите със своите изящни пъстри стъклописи, стенописи и картини с маслени бои. Повечето от тях е нарисувала по поръчка.


Интерес представлява графиката на Венетка Нитова - „Разговор с Бога“. В рамките на предизвикателството "7 дни - 7 творби" тя показва и най-новата си картина с акрилни бои - „Към извора“ – вдъхновявящ пейзаж от местността „Поп Нако“ в Трудовец. 


Димитър Евстатиев пък завладява своите приятели и почитатели с нежните си натюрморти. През февруари тази година негова картина спечели първа награда от националния конкурс „За любовта, виното и още нещо“, организиран от Община Севлиево и Художествената галерия „Асен и Илия Пейкови“, която притежава безценни творби на световноизвестния скулптор Асен Пейков и десетки творби на неговия брат Илия Пейков, считан за основоположник на „космическата живопис“.