Българският Червен кръст удостои с грамоти за проявено човеколюбие и съпричастност към своята кауза Геотехмин ООД и Елаците-Мед АД. Това стана на заседание на Националния съвет на организацията, което се проведе на 19 юни в София. 
Акад. Христо Григоров, председател на Националния съвет на БЧК, връчи почетните грамоти за направените дарения. Той благодари за дългосрочното партньорство с група ГЕОТЕХМИН и специално за подкрепата, оказана от двете компании, по време на пандемията.
„Група ГЕОТЕХМИН е дългогодишен партньор на Българския червен кръст и ние винаги сме се опитвали да помогнем там, където има нужда. Желанието, да направим дарение по време на пандемията, възникна спонтанно. За нас това е знак на солидарност към другите, но и най-вече въпрос на граждански дълг. Ние сме удовлетворени, че чрез нашите дарения БЧК е помогнал на медицински заведения и уязвими групи хора в страната“, каза г-н Доминик Хамерс, изпълнителен директор на Геотехмин ООД, който получи почетната грамота от името на дружеството.
Отличието на Елаците-Мед АД бе връчено на инж. Костадин Найденов, генерален директор Производство. Той благодари на акад. Григоров за партньорството и за усилията на организацията да бъде в помощ на нуждаещите се и отбеляза, че за Елаците-Мед АД, дарителството е въпрос на чест и отговорност към обществото.
На събитието присъстваха и ръководители на областните организации на БЧК в страната. То се състоя при стриктно спазване на всички изисквания и предписания, дадени от здравните специалисти при организиране на подобни мероприятия.
 
На снимките:


Изпълнителният директор на Геотехмин ООД Доминик Хамерс (вляво) получи отличието от председателя на БЧК акад. Христо Григоров.


От името на Елаците-Мед АД, грамотата получи генералният директор Производство - инж. Костадин Найденов (вляво).