Природозащитниците излизат на втори национален протест за защита на Натура 2000 от промените в Закона за биоразнообразието и срещу строежите в защитените зони по морето. Събитието ще се проведе на 7 юли от 18 часа в различни градове на страната. Сред тях е и Ботевград. В нашия град протестът „Долу ръцете от морето, планините, реките!“ е организиран на площад „Освобождение“ – пред сградата на общинската администрация.


„Приятели, във вторник в парламента се проведе дискусия за промените в закона за биоразнообразието. След нея бяхме уведомени, че предстои изготвяне на доклад за второ четене. Нямаше и намек, че исканията ни за премахване на всички текстове, засягащи Натура 2000 ще бъдат приети! 


Министерство на околната среда и водите вече 4 години организира подобни „кръгли маси”, крайният резултат от които е законопроект, нарушаващ европейските директиви, унищожаващ природата на България, премахващ научното начало при управлението на НАТУРА 2000 и създаващ условия за злоупотреба с европейските средства. 


Стига вече игрички!!!!


Единственият шанс да спрем промените в Закона, засягащи и обезсмислящи Натура 2000, сте вие! Затова нека отново излезем на протест, на 7 юли, вторник. 


Събираме се в 18:00 ч. пред сградата на община Ботевград“, призовават организаторите. 


Повече за това как законопроектът заплашва мрежата може да прочетете тук: http://forthenature.org/attitudes/138?fbclid=IwAR37eUQ23cGIIQMwREKp8wLzXCcRhTTWrto2cz7r70xiu_9MVIu4QYY6qXw