С публикация в групата „Забелязано в Община Ботевград“наша съгражданка изразява възмущението си от отменената автобусна линия в 9:15 часа от Ботевград до София. 


„Днес трябваше да пътувам до София в 9.15. Каква беше изненадата ми, когато служителка най- невъзмутимо ми каза, че е отменен превозът в 9.15 ?! Как така се правят промени без да има публикации на нужната информация?! На разпространените разписания на спирките този час фигурира. В обявеното актуализирано разписание на сайта на botevgrad.com от 1.6.2020 -също. Питам аз, докога някой ( Община, кмет, автогара, частен превозвач) ще се гаври с нас, гражданите данъкоплатци ?! Докога няма да бъдат предприети действия в наша защита ?! Колко пъти трябва да се алармира за недомислиците на автобусните превозвачи?! За трети път ми се случва и не съм единствената, изгорял“, пише тя.


Нашата съгражданка е публикувала разписанието на автобусните линии, обслужващи община Ботевград, което е залепено на автобусните спирки. То обаче не е актуално към настоящия момент. 


Линията, за която става дума в поста, се изпълняваше от фирма „Юнион Ивкони“, която не е местен превозвач. Във временното разписание от 1 юни 2020 год., което бе публикувано в botevgrad.com, тази автобусна линия също не фигурира. 


Последното актуализирано временно разписание е от 2 юли 2020 год. След наше запитване в общинската администрация днес то ни бе предоставено за публикуване. 


Графикът с фиксираните часове на автобусните линии, обслужващи община Ботевград, е временен, тъй като все още не е приключила процедурата по определяне на изпълнителите на общинската транспортната схема.      


ВРЕМЕННО РАЗПИСАНИЕ НА АВТОБУСНИ ЛИНИИ, считано от 02.07.2020 година