Те отправят "цветен поздрав на гражданите изроди"


Граждани се събраха сутринта на протест пред сградата на администрацията на Софийска област на бул. "Витоша" 6, където поднасят "цветен поздрав на гражданите изроди".  Те поднасят цветя на областния управител на София Илиян Тодоров. Според тях цветята са символ на мир и желание за диалог.


Нови конкретни демонстрации са обявени за почти всеки ден от новата седмица.


Преди дни областният управител Илиан Тодоров направи изказване във фейсбук за сблъсъка на бул. "Ситняково" от 18 август. Тогава протестиращи влязоха в конфликт с шофьорка, която се опита да премине през блокадата  кръстовището.


Тодоров нарече  "изроди" и "развилняла се алкохолизирана тълпа". Случващото пък определя като "брутален тероризъм, простотия и поругаване на всичко свято".


С тази акция протестиращите възнамеряват да подарят цветя на областния управител и да му дадат възможност да обоснове твърденията си, след което ще поискат оставката му. Те ще останат пред Областната администрация до 09,15 часа. 


В 10 ч. пък има насрочен друг протест в резиденция "Бояна", където главният прокурор Иван Гешев свиква над 700 прокурори и следователи на национално съвещание на прокуратурата.


Протестиращите на Орлов мост съобщиха още, че за сряда е планирана нова демонстрация по време на откриването на третия лъч на софийското метро.


В четвъртък отново ще има изненадващо блокиране на сграда, каквито имаше миналата седмица.


Остават затворени трите ключови кръстовища на Орлов мост, пред Ректората на Софийския университет и на в района на площад "Независимост".