От полицията излязоха с официално съобщение по повод катастрофата, станала снощи на Е-79 - между Ботевград и Мездра


Във връзка с появила се информация за починал при катастрофа, станала снощи към 20:40 часа на пътя Ботевград-Враца, от ОДМВР - София уточнява следното:


При инцидента – автомобил блъска движещата се пред него необозначена и неосветена каруца, има един пострадал, откаран в болницата. Няма починал. На място е извършен оглед, шофьорът на автомобила /59-годишна жена/ е тествана за алкохол – резултатът е отрицателен. По случая е образувано досъдебно производство.


Пътят е бил напълно затворен, и от АПИ са обявили за пътуващите към Враца обходен маршрут през Радотина, Рашково, Люти дол и Ребърково.


Официална информация от ОДМВР - София (21.09.2020 г.):


Около 20:40 часа на 19 септември в РУ - Ботевград постъпил сигнал за пътен инцидент на път I-1 в посока Враца. На място е установено, че са катастрофирали лек автомобил „Фолксваген Голф“ и движеща се пред него неосветена и необозначена каруца без регистрационна табела. Двамата пътуващи в каруцата от с. Скравена са транспортирани в болница, единият с комоцио и без опасност за живота, като след преглед са освободени. При тестването за употреба на алкохол на тримата участници в инцидента, в пробата на един от мъжете в каруцата са отчетени 1.45 промила. По случая е образувано досъдебно производство.