Образуваха бързо производство на 20-годишният водач за шофиране без книжка в едногодишния срок на изпитание


Около 17:50 часа на 18 септември, на кръстовище в Правец, автопатрул спрял за проверка лек автомобил „Ауди А3“, управляван от местен жител. 20-годишният водач е задържан за срок до 24 часа, след като извършена справка показала, че шофира без свидетелство за управление на МПС в едногодишния срок от наказването му по административен ред за същото деяние - престъпление по чл. 343В, ал.2 от НК. Срещу нарушителя е започнато бързо производство.


Заловиха водач с 3.38 промила


Около 13:50 часа на 20 септември униформените спрели за проверка лек автомобил „Рено Меган“, управляван от жител на габровското село Градница. 47-годишният водач е задържан в полицейския арест за срок до 24 часа, след като при тестването му за употреба на алкохол, дрегерът отчел 3.38 промила в пробата му. Образувано е бързо производство срещу нарушителя.


Криминално проявен от с. Джурово бе задържан непосредствено след извършена от него домова кражба


Около 7:40 часа на 18 септември жителка на с. Джурово сигнализирала в полицията, че от къщата й е извършена кражба на сумата от 1 000 лева. След незабавни оперативно - издирвателни действия на полицаите от РУ - Правец е установен и задържан извършителят на престъплението - криминално проявен местен жител на 20 години, който се промъкнал в чуждия дом през незатворен прозорец. По случая е образувано досъдебно производство.