Началото на фотоконкурса „Аз, кучето и околните“ бе поставено на 15 септември. Организатор  е  Сдружение „На Ти с Природата“. Надпреварата се провежда под формата на фейсбук събитие  и в него може да се включи всеки, който отговори на поставените условия:  


Снимката трябва да е правена на открито, в пространство, ползвано от хора и кучета. Кучето може да е Ваше, а може и да не е. Важното е снимката и историята да са забавни, както и да се вижда и взаимодействие с околните. 


Сред участниците в конкурса е добре познатата изпълнителка на народни песни от село Врачеш - Станислава Димитрова. И към нейната снимка има вълнуваща история, която публикуваме.  


Казвам се Станислава Димитрова и съм от Село Врачеш, община Ботевград.


На 29 години съм. Незряща съм поради лекарска грешка. Но това не ме прави по-специална или по-различна от вас зрящите.


Живея пълноценно и се радвам на живота. Винаги съм усмихната, а от април 2015 година съм най-щастливата, защото получих моите „Очи на 4 лапи“ - Моето куче Водач Кипра Мтел.


Откакто се видяхме, разбрахме, че сме една за друга, тя е точно това, което аз си представях, когато отидох да кандидатствам в нашето единствено училище в България за кучета водачи - „Очи на 4 лапи“


Нашата инструкторка е Марти. Тя ни обучи перфектно. Съвпаднаха ни характерите, изградихме прекалено силна връзка. Двете сме като скачени съдове и не можем една без друга. Привързаността ни е много голяма. Винаги и навсякъде сме заедно.


Прекрасен тандем сме! Един наш ден минава в разходки, работа и игри. Обичаме да ходим в парка, на планина, там където е въздухът е чист. 


Кипра е моята гордост. С нея не ме е страх, когато вървя по пътя, защото тя ме пази от препятствията и всичко на около. Много обича децата и хората. Много е любвеобилна. Тя е Уникално Лабрадорче! Тя е моето слънце! Моето всичко!


Посетителите на страницата на събитието могат да харесат снимката, която ги е впечатлила най-много. Между 30 септември и 4 октомври представители на организацията ще отличат 10 снимки с истории, които са събрали най-много харесвания, и същевременно свидетелстват за отговорно поведение на стопанина и хармонично взаимодействие на кучето с околните, на открито.


Авторите на отличените снимки ще бъдат обявени на страницата на събитието във фейсбук и на сайта на сдружението. Те ще получат награди от организаторите. 


Крайният срок за изпращане на снимките наближава – 30 септември. Повече за събитието на: https://www.facebook.com/events/3313000735473845/