Най-успешният състезател в българското олимпийско таекуондо е ботевградчанинът Владимир Далаклиев. Той е член на националния отбор на България по таекуондо, но продължава да се готви в ботевградския клуб „Сунг Ри Атлантик”. 


„За съжаление пътят към Олимпийската квота бе блокиран от пандемията от COVID 19 дни преди Олимпийската квалификация, която трябваше да се проведе в Италия през април. Предвид създалите се обстоятелства – решението за отлагане на Олимпийските игри в Токио, се удължи олимпийския цикъл, което води до преизчисляване и промени в подготовката и поддържането на оптимална форма на Далаклиев. Тренировъчният процес през настоящата календарна година е от изключително важно значение за всички български олимпийски състезатели и техните треньори.” – посочва старши треньорът и член на УС на СК „Сунг Ри Атлантик” - Пламен Трънски в мотивационното си писмо до общинското ръководство.


От своя страна кметът на Обища Ботевград Иван Гавалюгов внеся искането за отпускане на 5 000 за подготовката на Далаклиев в Общинския съвет.