На 1 октомври  в Ботевград гостува  виртуозният камерен оркестър „Митонисимо”  под диригентската палка на Огнян Митонов. Тук ще завърши националното турне на оркестъра  „Венецианският майстор” с музика на Вивалди. Това е най-успешният концерт от миналата година, заради което проектът на „Митонисимо” получи подкрупа от Министерството на културата за разпространение в страната.
Турнето дава възможност на публиката от по-малки градове да съпреживее вълшебната музика на Вивалди на живо. След концертите на открито в Белоградчик, Ловеч и Бобов дол, на 1 октомври  - Международният ден на музиката, „Митонисимо” ще свирят в големия салон на ботевградското читалище „Христо Ботев”. Концертът е от 19 часа, а билети се продават на касата на читалището. Цените са от 6, 8 и 10 лева.
„Програмата на концерта е изключително интересна и разнообразна. Тя представя творчеството на Вивалди от най-различни страни. Публиката ще има удоволствието да чуе „Четирите годишни времена” по един по-нетрадиционен, атрактивен начин.  – споделя диригентът Огнян Митонов. - Всяко едно от тях се изпълнява от различна солистка от оркестъра - Доротея Димитрова, Ефтима Евтимова, Смиляна Лозанова и Наталия Тодорова, оставяйки своя личен отпечатък  в интерпретацията и музикалната картина. Ще бъдат рецитирани и малко познатите сонети, предшестващи всеки сезон, написани от самия Вивалди. Вокалните солистки Гигрина Гиргинова – сопран  и Анита Дафинска - мецосопран ще изпълнят арии и дуети от опери, кантати, оратории и мотети на италианския майстор. Двете певици са едни от най-добрите изпълнителки на барок в България”- допълва Огнян Митонов.
Самият диригент също се изявява и като солист с изпълнения на кларинет на произведения, написани за предшественика на този инструмент-  салмое..
Камерен оркестър „ Митонисимо” е създаден в края на 2008г. от диригента Огнян Митонов.  Той е дългогодишен диригент на Музикалния театър в София.  В творческата му биография са над 1200 спектакли и концерти в България и чужбина.