Драматичният театър към НЧ „Христо Ботев 1884” Ботевград бе отличен с три награди за участието си в Ломския фестивал на любителските театри на името на Кръстю Пишурка. Местните театрали се представиха с пиесата „Църква за вълци“ от Петър Анастасов. Цялата трупа бе удостоена с втора награда на Фестивала. 


Втора награда за поддържаща женска роля бе присъдена на Маргарита Тодорова.


За първи път в тазгодишното издание на фестивала организаторите от общината и читалището в Лом учредиха награда за режисура на името на Леонтина Ардити, работила дълго с любителските театрални формации в Лом. Тази награда бе връчена на режисьора Николай Найденов за постановката „Църква за вълци“.


Театралите получиха своите награди от председателя на НЧ „Христо Ботев 1884“ – Боряна Нешкова. Това стана след премиерата на постановката „Църква за вълци“ пред ботевградската публика, която се състоя снощи.


Фестивалът се провежда ежегодно в началото на есента в чест на първото театрално представление и родоначалника на българския театър – Кръстьо Пишурка. Културната проява има конкурсен характер. В продължение на седем дни 15 любителски театрални трупи от цялата страна изнасяха представления на сцената на читалище „Постоянство“ в Лом.


Жури, с председател театралния критик Гергана Пирозова, определи най-добрите сред тях. 


Голямата награда на фестивала бе присъдена на театрална работилница „Мариан Бачев и Аркадия фюжън Арт“ при читалище „Николай Хайтов“ - София за постановката „Ромео и Жулиета“ по Уилям Шекспир.