31-годишен водач на пътя в нетрезво състояние  


Около 23 часа на 17 октомври, на пътя за с. Новачене, автопатрул спрял за проверка лек автомобил „Пежо 206“, управляван от жител на същото село. 31-годишният водач бил изпробван за употреба на алкохол, при което в издишания от него въздух били отчетени 2.23 промила. Нарушителят е задържан с полицейска мярка до 24 часа. Срещу него е образувано бързо производство за извършено престъпление по чл. 343Б, ал.1 от НК.


23-годишен водач на автомобил с подправен регистрационен номер се опитал да избяга от полицията


Около 15.45 часа на 15 октомври, по време на полицейска операция на територията на РУ-Ботевград, в с. Врачеш служителите на реда подали звуков и светлинен сигнал за спиране на лек автомобил „Мицубиши“, движещ се без преден регистрационен номер. Водачът не се подчинил на дадените му разпореждания, рязко увеличил скоростта и предприел опит за бягство в посока Ботевград. След кратко преследване беглецът бил спрян, оказало се, че водачът е на 23 години от с. Врачеш, известен на органите на МВР. От извършените справки е установено, че предният регистрационен номер на автомобила е подправен. По случая е образувано досъдебно производство.


Литаковец e хванат да превозва дърва без марка. Регистрационните табели на буса, който управлявал, били от лек автомобил


Около 18.15 часа на 17 октомври, в с. Литаково, служители на полицейския участък в Новачене спрели за проверка товарен автомобил „Форд Транзит“. В хода на проверката се установило, че в микробуса, шофиран от 31-годишен литаковец, се превозват два кубика дърва без контролна горска марка, а също така и че регистрационните табели са издадени за лек автомобил „Ситроен“. На местопроизшествието е извършен оглед. Водачът е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.