Инициативата „Доброто в нас”, която събира и показва добрите примери и практики в Софийска област, продължава. В нея областният управител Илиан Тодоров отличава граждани, клубове, организации, инициативи, каузи, помогнали да направим себе си, света и хората около нас по-добри.


Отличени от Илиан Тодоров в инициативата „Доброто в нас” са и децата от боен клуб „Тигрите-Правец“. На кикбокс турнир – татами стил в началото на март „Тигрите“ участваха за първи път и взеха златен, сребърен и седем бронзови медала, при това в условията на силна конкуренция от 300 участници. 


Божин Петров взе златото и е първият шампион на клуба. Сребърен медал получи Кристиян Росенов, а бронз за клуба донесоха: Васил, Петра, Теодора, Иван, Александър, Георги и Даниел. Разбира се, младите надежди ще бъдат записани в историята на клуба, защото поставят началото на поредица от победи и медали. 


„Това, което правят младите хора на  Правец, заслужава адмирации, защото клубът е млад, създаден е през 2018 година, а успехите идват бързо. „Тигрите-Правец“ са около 40 тигърчета на възраст от 5 до18 години, но никак не им липсва спортен хъс и жажда за победи. 


Освен добри спортисти, те имат и добри сърца, участват в благотворителни инициативи в общината, защото знаят че добрият спортист е и добър и отговорен човек. Треньор на „Тигрите-Правец“ е Тодор Николов. Клубът има и женска група, като в нея участват около 20 жени на възраст 28-45 години“, се казва в прессъобщението, изпратено от областната администрация.  


Като всеки млад клуб и „Тигрите-Правец“ срещат някои трудности, разходите за екипировка са значителни, но в трудни моменти винаги се намират добри хора, които помагат.