Не познавам д-р Вълковска, дори не знам как изглежда…  Както изискват правилата за безопасност във всяко ковид отделение, тя е облечена със защитно облекло. Лицето й почти не се вижда. Тя е лекарят, който е най-близо до нас и който ни връща от онзи свят. Лично за мен д-р Вълковска е герой в днешно време! Възхищавам се на нейния висок професионализъм и всеотдайност, на нейната енергичност и смелост! 


Д-р Вълковска работи със сърце и отдаденост, което показва, че работата за нея е не само професионално задължение, но и любов. Признанието в този момент кара сърцето ми да прелива от благодарност, а думите не са достатъчни, за да изразя това, което чувствам. Целувам ръцете на д-р Вълковска! Смятам, че за такива самоотвержени лекари трябва да се говори всеки ден.


В ковид отделението дежурят четири медицински сестри и работи само една санитарка, които също заслужават благодарност и уважение за неуморния труд и грижите за нас. 


Това сподели с наш репортер Малинка Джамбазова. В момента нашата съгражданка е пациент на ковид отделението в местната болница. Тя е в стая с още две жени. И трите са развили пневмония вследствие на коронавирусна инфекция. 


Малинка Джамбазова разказа, че първоначално се лекувала вкъщи. Имала е затруднения със закупуване на лекарствата, които е трябвало да приема, тъй като аптеките изисквали рецепта. Все пак сестра й успяла да й ги купи. Въпреки че започнала да приема медикаментите, състоянието й постепенно се влошавало. И при нея се проявили всички симптоми, характерни за COVID-19. Напълно загубила вкус и обоняние. Непрекъснато поддържала висока температура – над 39 градуса. Нямала апетит, трудно ставала от леглото, появил се и задух. Това наложило да бъде незабавно хоспитализирана. Разбира се, най-напред се обърнала към личния си лекар - д-р Златева. Тя реагирала бързо и професионално, за което пациентката сърдечно й благодари. След едноседмично лечение в отделението, Малинка Джамбазова се чувства по-добре.