Областният управител на Софийска област - Илиан Тодоров, отличи общинския съветник от Ботевград Дамян Маринов в инициативата „Доброто в нас“ заради многобройните му дарителски жестове и благотворителни инициативи.


Маринов се отзовава на молбата на директора на детска градина „Детелина“ - Врачеш, за подкрепа, закупувайки така необходимата готварска газова печка. На децата от детската градина общинският съветник подарява образователни играчки, книжки за подготвителните групи, енциклопедии „България – Памет и чест“, съдейства за дарение на строителни материали за цялостния ремонт на детската градина.


Маринов дарява комплекти чаршафи и калъфи за леглата в физиотерапевтичното отделение на МБАЛ, съдейства и за дарението от 33 болнични легла с електрически механизъм.


За началото на учебната 2019/2020 година Маринов прави поредното си дарение, този път за ППМГ „Акад.проф.д-р. Асен Златаров“ – Ботевград – мултифункционално спортно съоръжение, което е монтирано в двора на училището, но може да се ползва от всички любители на фитнеса.