В писмо до botevgrad.com наш съгражданин сигнализира за агресивни кучета на площадката на индустриална зона “Микроелектроника“. 


“Става дума за безстопанствени, улични кучета, които от години живеят на площадката на “Микроелектроника“, главно пред фирмите “Окто 7“ и “Инкотекс“, уточнява той. В сигнала мъжът обяснява, че от магазинчетата в тази зона хранят четириногите с остатъци от храна, поради което те са настанали трайно там, пазят своята територия и не позволяват на хората да преминават. Подателят на сигнала твърди, че ежедневно има случаи на нападения от тези кучета, както и че не са малко случаите на нахапани хора.


От своя страна botevgrad.com уведоми еколога Ева Нишева и отдела по обществен ред в Община Ботевград. Още в деня на подаване на сигнала – 9 декември, е извършена проверка по него. Действително на посоченото място в индустриална зона “Микроелектнорника“ има две кучета, по отношение на които е приложен методът “кастрирай и върни“, т.е. те са обезпаразитени, кастрирани и чипирани.


В Общината не са подавани сигнали от хора, нападнати или ухапани от тези кучета. Животните не са проявили агресивно поведение при срещата с непознати, в случая – проверяващите.