Предизвикателство за децата от община Ботевград организира местната структура на ПП ГЕРБ. Темата е „Коледни празници“. Според своите интереси, участниците имат възможност премерят сили в следните направления: 1. Изобразително изкуство – рисунка ( лист А4, материали и техника по избор на участника). 2. Литературна творба – поезия и проза (непубликувано авторско стихотворение, разказ или есе). 3. АРТ украса – (картичка, венец, сурвачка - материали и техника по избор на участника). 


В конкурса могат да се включат деца от детските градини и ученици от I до XII клас в община Ботевград, съобщиха организаторите. 


Краен срок за предаване на конкурсните творби: 25.12.2020г., от 14:00 до 18:00 часа, в офиса на ПП ГЕРБ (град Ботевград, ул. „Цар Иван Шишман“ № 6) 


Целта на надпреварата е да се осигури възможност за творческа изява на подрастващите, да се подпомага развитието на детските таланти, да се стимулира детската креативност по зададените теми за най-светлите семейни празници.


Заради наложените ограничителни мерки срещу разпространението на COVID-19, литературните творби и снимки на рисунките и арт украсата ще се качват на:https://www.facebook.com/gerbbotevgrad.


Оценяването ще се извърши от тричленно жури в състав: Володя Казаков – член на Съюза на българските художници и председател на СБХ Ботевград; Симеон Ангелов – зам. -председател на Сдружението на литературните творци „Стамен Панчев“; Ванина Каменова – начален учител в ОУ „Васил Левски“ – Ботевград. 


За победителите в отделните категории са предвидени големи награди, а всички участници в конкурса ще получат коледни изненади. 


Организаторите пожелават успех на всички талантливи деца от община Ботевград!