Областният управител на Софийска област - Илиан Тодоров, отличи „Младежко сдружение за община Правец“ в инициативата „Доброто в нас“. Младите правчани са организатори на десетки благотворителни инициативи, с които подпомагат деца-таланти, нуждаещи се от средства за лечение, възрастни самотни хора.


„Протегни ръка - дари надежда“ е благотворително събитие, което събира спортисти в името на подпомагане на млад мъж с диагноза рак.


„Дари храна за Коледа“ е друга инициатива на младежкото сдружение, чрез която се събират хранителни продукти, които в навечерието на християнския празник се раздават на самотноживеещи възрастни хора, болни и трудноподвижни жители на община Правец, сред които и ветерани от Отечествената война.


Младите хора от Правец организират вечер на талантите, като набраните средства отиват за подпомагане на таланти от града в изявите им в различни конкурси.


А между организацията на благотворителните събития, хора от сдружението облагородяват местности, изработват, боядисват пейки и маси, украсяват за празниците. Тяхното дърво на мартениците „грейва“ и благодарение на обитателите на Дневен център за възрастни хора с увреждания, които изработват мартениците.


Младежите вярват, че доброто ще спаси света. „Предай нататък и стани част от нас“ е изречението, което описва тяхната мисия. Вярват, че словосъчетанието „Заедно МОЖЕМ“, което е й техен хаштаг, винаги може да бъде изпълнено с действия и смисъл, стига да имаш желание и голямо сърце.