Председателят на Общински съвет – Ботевград д-р Илин Черняшки е внесъл докладна в местния парламент, в която предлага с отличието „Почетна грамота на Община Ботевград“ да бъдат удостоени двама лекари – д-р Наташа Вълковска – лекар в ковид отделението на МБАЛ Ботевград, и д-р Петър Чипев - пулмолог. Наградите да им бъдат присъдени за значими заслуги в областта на здравеопазването в общината, посочва той.  


„Всички сме запознати със сериозните проблеми и последствия, предизвикани от пандемията COVID-19. Гражданите на общината и към настоящия момент продължават да поносят последствията от извънредната ситуация, като почти ежедневно, за съжаление, се констатират нови положителни случаи. В тези условия повсеместно се усеща недостиг на лекари и медицински персонал, които да поемат дежурства в обособените ковид отделения и да консултират болни със специфични здравословни проблеми“, пише в мотивите към  докладната записка.   


Председателят на Общински съвет – Ботевград посочва още, че се възползва от правото си, съгласно чл.51, ал. 3 от Наредбата за символиката и отличията на Община Ботевград, да предложи двамата лекари за награждаване.