Размерът на таксата за битови отпадъци в община Правец през 2021 година остава без промяна-това решиха на днешната сесия общинските съветници.


Освен това те гласуваха и облекчения за хората и бизнеса.


Предплатилите дължимата такса битови отпадъци в срок до 30 април юридически лица – собственици или ползватели / концесионери/ на недвижими имоти, вече ще ползват отстъпка в размер на 10 на сто от дължимата такса. Това ще е глътка въздух за местния бизнес в условията на рецесията, която се задава – коментираха общинските съветници. „Нашето решение е продиктувано от сложната икономическа и социална обстановка в страната, възникнала вследствие на COVID- 19“.


"Икономическите загуби и спадането на жизнения стандарт до голяма степен зависят не само от това дали пандемията с COVID-19 може да бъде овладяна, но и от мащаба на безработицата, лошите дългове, увеличената бедност, от проблемите в образованието и др, които ще са последици с непредвидима продължителност. Именно тук е ролята на Община Правец като институция. Затова всички ние се обединяваме около предложението за облекчения в дължимите такси за битови отпадъци, както за юридически, така и за физически лица."  – коментираха местните депутати.


Всички единодушно гласуваха отстъпка при плащане на данъците до 30 април и за физически лица. Тя ще е в размер на 5%.