Обновяване на базата на Техническия колеж в Ботевград и превръщането му в модерно училище за подготовка на кадри за електронната промишленост в Северозападна България. Това е една  целите на общинското ръководство на Ботевград, за която търси подкрепа от  правителството.  „Всяка една такава инициатива бихме я подкрепили, за да намерим верния вариант, по който  да се реализира. Още преди Нова година обсъдихме тази тема с кмета на  Ботевград. Предстоят срещи с миистъра на образованието, ректора на Техническия университет и  представители на бизнеса. Вярвам, че с общи усилия това ще се се случи”.  Това заяви пред наш репортер народният представител  и областен координатор на ГЕРБ за Софийска област Николина Ангелкова, която на 8 януари бе в Ботевград.


Тя се срещна с генералния мениджър на „Сенсата технолоджис” Томи Вер Елст и президента на фирма „Премиер” Цветослав Лазаров.


„За нас срещите с бизнеса са изключително важни, защото по този начин разбираме как да съдействаме на предприятията, осигуряващи заетост и как ефективно да подпомогнем усилията им в тежката пандемична ситуация“, каза още Ангелкова. В разговорите участва и председателят на общинската оргаизация на ГЕРБ в Ботевград Дамян Маринов.