Публикуваме поздравителния адрес от Читалищно настоятелство при Народно Читалище „Христо Ботев 1884“ до читалищните дейци, творци и изпълнители на любителско творчество в община Ботевград:


До самодейците от НЧ „Христо Ботев1884“ - Ботевград


ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС


На 1 март отбелязваме Деня на самодееца и любителското художествено творчество. На този ден празнуват хора с различни професии и  интереси, но всички водени от любовта си към изкуството! Хората, които не пестят време и сили и упорито работят за запазване на българските традиции, култура и дух! Хората, които се раздават до край! Наглед те са като всички нас, но у тях има едно огънче, което не им дава мира. И ден след ден те правят нашия делник по-красив със слово, музика, песен, танц или рисунка.


Да бъдеш самодеец е чест! За да бъдеш самодеец, се иска огромно сърце и широка душа! Трябва да си постоянен, дори  и когато репетираш в студени зали, след тежък работен ден, при грижите, които всеки човек има… Но само, когато съприживееш изкуството, докато го създаваш на сцената… Само, когато се разплакваш умилен от искрените аплодисменти на публиката, за която си се раздал… Тогава получаваш истинската отплата,   чувстваш удовлетворение и знаеш, че си е струвало!


Уважаеми самодейци, чрез Вашият талант и умението си да го претворите в изкуство,  Вие правите света  едно по – добро и светло място! Вие сте значима част от вълнуващия и пъстър  културен живот на Ботевград! Дълги години се радвайте на много изяви, творчески успехи, благополучие и любовта на публиката!


Бъдете здрави, дълголетни, имайте дръзки мечти, вдъхновявайте и увличайте с нестихващата си енергията !


Честит празник!


Читалищно настоятелство при Народно Читалище „Христо Ботев 1884“