Нова цифрова кадастрална карта на Правец и махалите Скърнава, Драганска, Дивчов рът, Манастирица, Живковска, Ивановото и Мановското ще е факт съвсем скоро. Тя се изработва от Агенцията по геодезия, картография и кадастър. Фирмата изпълнител е СД “Геоид-93-Колев и сие“ - Габрово и е избрана от Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Дрон извършва заснемането на имотите.


Във връзка с изработването на картата фирмата организира отворена приемна за граждани в Заседателната зала на Общината, етаж 1. Препоръката е всички собственици на имоти да посетят приемната, като предоставят документи за собственост и проверят за евентуални грешки при отразяването на имота им.


Приемните ще са в дните от 8 до 12 март и от 15-19 март включително от 8:30 до 17:30 ч.


Ако е допусната грешка, но вие не възразите, след това процедурата е много сложна, тъй като се изисква да правите проект за изменение на кадастралната карта. Цената на такъв проект е 1 000 лв., а и отнема доста време – поясняват адвокати. Така например, ако в една двуетажна къща има двама собственици, в кадастралната карта трябва да бъдат обяви два обекта-това също трябва да се има предвид-съветват още те.