Катастрофата е станала в 6,20 часа тази сутрин. Тежкотоварен автомобил с пълно ремарке е навлязъл в кръстовището от улицата до фирма „Гесик“ (идваща от „Пайплайф“ ЕООД) и завил в посока Трудовец. В този момент по бул. „Цар Освободител“ в посока центъра се е движел таксиметров автомобил на „Престиж такси“. Последвал челен удар на лекия автомобил в задните гуми на ремаркето на ТИР-а.


В следствие на удара предницата на таксито е силно смачкана. Наложило се намесата на Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението" – Ботевград, за да бъде изваден пострадалият водач. Таксиметровият шофьор е откаран в софийска болница със съмнение за счупен крак.


Тежкотоварният автомобил е собственост на ботевградска транспортна фирма. Алкохолната проба на шофьора му е отрицателна.


Официална информация от ОДМВР - София:


Около 6:20 часа на 5 април в РУ - Ботевград постъпил сигнал за пътнотранспортно произшествие на кръстовището на улиците „Индустриална“ и „Цар Иван Шишман“ и бул. „Цар Освободител“. На място е установено, че са катастрофирали влекач „ДАФ“ с полуремарке и таксиметров автомобил „Дачия“. По първоначални данни произшествието е възникнало заради отнето предимство, вследствие на което лекият автомобил се е ударил в полуремаркето на товарния. Пострадал е водачът на таксито, настанен за лечение с фрактури, без опасност за живота. Взета му е кръвна проба за анализ. Другият водач е изпробван с дрегер, отчел отрицателен резултат. По случая е образувано досъдебно производство.