Не се дръжте лошо с хората от комисиите по гласуване, защото не знаете колко дълго те ще работят, за да можете Вие да упражните правото си на глас! Аз бях член на комисия на тези избори. Започнах работа в 7.00 часа на 4.04.2021 г. и приключих ангажимента си в 17.00 часа на 5.04.2021 г. 34 часа на крак и без сън! Сигурно ще си кажете, че не съм наред. За какво съм си нарушила спокойствието, след като не живея постоянно в България. Не го направих заради парите, разбира се, (дори не знам какво е заплащането), а защото съм гражданин на Република България и имам гражданска позиция. 


Организацията по предаване на протоколите от изборния ден беше под всякаква критика. Община Ботевград трябваше да започне предаването на протоколите в 5.00 ч. сутринта на 5.04.2021 г., но същото започна около 11.00 часа и се проточи до 16.00 ч. Висяхме 11 часа в едно огромно хале към хотел “Експо” на Цариградско шосе. Представлявахме тъжна гледка - стотици уморени и изнервени хора без маски, отпуснати на столове... Имаше някакъв оскъден кетеринг, но при високи цени. Беше ми мъчно за тези, които нямаха възможност да се възползват от него и стояха гладни и жадни през цялото това време... 


Радвам се, че на остров Ибиса, където живея постоянно, е имало изборна секция. От близо 200 постоянно живеещи българи на острова, 113 са гласували, като 56 от тях са подкрeпили партия “Има такъв народ”. Видно е, че нашите сънародници искат промяна... 


И в Ибиса, като в много секции в чужбина, е имало подмяна на членове от комисии. Изпратен е един “парашутист”от България, човек на властта, който една седмица е бил на екскурзия на острова! Държавата е поела всичките му разходи, харчил е народни пари! Същото е било положението на съседния остров Майорка. Премахнали са от двете комисии местните ентусиасти и са ги заменили с екскурзианти от България.. 


Искам да завърша с това, че в бъдеще, ако мога, пак бих участвала в изборен ден. Въпреки голямата му продължителност и всички неуредици. Защото промяната започва от всеки от нас и всички ние трябва да вземем участие в нея. 


Малинка Цветкова 


Ботевград