Инър Уийл клуб - България обяви национален конкурс за детска рисунка на тема: Води Промяната – твори добро! Надпреварата е за деца във възрастови групи: от 4 - 7 год, 8 -11 год.,12 -14 год. и от 15-18 год.


Всяка изпратена рисунка следва да бъде придружена от описание на изобразеното и неговата връзка със зададената тема, трите имена и възраст на участника, телефон за връзка, училище, адрес. Авторите могат да участват във всеки от двата раздела – живопис и графика. Рисунката трябва да бъде с размери 35/50 см.


Участниците в конкурса предоставят на Инър Уийл - България правото да излагат творбите им на специална пътуваща виртуална изложба из страната и чужбина. Рисунките се изпращат на: zakonkursaIW2020@gmail.com с посочена тема на имейла /За конкурса “Води Промяната - твори добро“/.


Крайният срок за изпращане на рисунките е до 30.04.2021 год. Те ще бъдат оценявани от експертно независимо жури. Победителите ще станат ясни на 1 юни 2021 год. Участниците ще бъдат уведомени за класирането по имейлите, от които са изпратени рисунките.


Номинираните ще трябва да изпратят оригиналите на рисунките на допълнително посочен адрес.


Във всяко направление и възрастова група ще бъдат раздадени по една първа, втора и трета награда /диплом и предметна награда/ и по две поощрения. За всички останали участници са предвидени грамоти и поощрителни награди. 


Целта на този конкурс е да даде възможност на децата от 4 до 18 години да изразят чрез своето творчество виждането си за човешките ценности и добродетели и как могат да ги претворят в света. Да заявят своето отношение към наследените традиции с поглед в настоящето и бъдещето. Да провокира децата да интерпретират наследените и научени добри практики и добри дела от уроците в училище и от своите родители. И още какво ще предадат самите те на своите деца – знанието за магията и силата на добрите дела, вложени в легендите и приказките, в нашите празници, както и в способността да променяме света си с доброта и желанието да помогнем.