Исусе, обичам те!!!

Любопитно е, че всъщност това признание не дойде нито от патриарх Максим, нито от който и да е от Светия синод, а от халфа на националния отбор Благой Георгиев.

След попадението си в евроквалификацията срещу Черна Гора (2:2), Благо се разсъблече и буквално шашна чуждите медии. Освен въпросния надпис на фланелката, по тялото на футболиста личаха и куп религиозни татуровки, отворили доста работа на фотографите край пистата.

Всъщност Благо открай време е толкова набожен, че дори го бъзикаха, че е отличен за пиар на Господ. Той спазва пости, не пропуска неделна литургия, дори рядко се бръсне и подстригва, защото... Христос не го бил правел. Често си има проблеми с треньорите, тъй като по време на постенето губи физически сили заради липсата на месо в храната си..

Споделя, че много трудно някой може да го провокира, тъй като се уповава на по-висшите сили и е абсолютно смирен пред Бог.

На гърба си има татуирано голямо разпятие, по кокалчетата на пръстите му пише Исус, отделно по татусите на тялото му могат да се прочетат "Слава тебе, Господи", "Господи, помилуй", "INRI", "Отче наш" на старобългарски, че и молитва на китайски...

Твърди, че Бог му е помогнал в много трудни моменти. Приема твърде насериозно и християнската максима "Ако те ударят по едната буза, обърни другата". Според Благо, ако някой се държи лошо с хората, то това означава, че е нещастен. Въобще за него безгрешни хора няма, но е важно да се покаят за стореното.

През лятото пък лично присъства на откриването на параклис в монтанско село. Най-любопитното е, че страстта му се приема положително и от приятелката му Христина. Вероятно защото и името й е близко до Христос.

Независимо дали на хората им харесва, то Благо и Исус са един неделим тандем... във футбола, в живота и въобще...