Във връзка с профилираното обучение по природни науки в ППМГ „Акад. проф. д- р Асен Златаров“, което с всяка учебна година става все по-актуално, днес в училището се провеждат няколко инициативи, посветени на 22 април - Световен ден на Земята.


В гимназията бе открита изложба с разнообразни и интересни експонати, изработени от учениците. Тази проява бе организирана от методическото обединение по природни науки.


Възпитаниците на гимназията се радват и на поредната класна стая на открито в парка на гимназията.


Г-жа Цеца Цолова проведе открит урок по физика и астрономия  с учениците от 10 „в“ клас. Занятието бе на тема „Радиоактивност“, т.к. денят има и астрономическа стойност.


По-късно днес предстои и открит урок на тема „По света и у нас“ по немски език с учениците от 12 „в“ клас с ръководител г-жа Татянка Грухланска. Зрелостниците подкрепят голямата цел за обединение на хората в защита  на околната среда.


С тези прояви учениците и учителите от ППМГ дават своя принос  за по-чиста и здравословна околна среда, за съхраняване живота на планетата.


Световният ден на Земята се отбелязва за първи път на 22 април 1970 год., за да се подчертае необходимостта от опазване на природните ресурси на планетата. Към днешна дата Деня на Земята има за цел да привлече колкото се може повече страни по света. Не само на днес, но и в нашето ежедневие, и през останалата част от годината, можем да променим начина си на живот, за да намалим въздействието върху околната среда.