В резултат на създадената организация и предприети превантивни мерки, по време на изминалите празнични и почивни дни, на територията на ОДМВР - София не бяха допуснати тежки пътни инциденти. Още от 29 април действията на служителите по пътен контрол бяха насочени приоритетно към подпомагане и регулиране на движението, предвид засиления трафик в последния работен ден. Наред с това нарядите осъществяваха контрол на водачите с опасно и демонстративно управление без необходимата дистанция, в лентата за аварийно спиране на автомагистралите, извършващи рискови маневри, изпреварване или преминаване от една лента в друга, създавайки непосредствена опасност за останалите участници в движението. 


За времето от 30 април до 4 май вкл. по трите главни пътни артерии на територията на областта –автомагистралите „Тракия“ и „Хемус“ и главен път София – Калотина, бяха използвани с максимален капацитет  наличните технически средства и системи за контрол на скоростните режими. 


За петте дни са заснети общо 2 282 клипа за превишаване на максимално допустимата скорост. Най-много от тях /1 531/ са установени на автомагистрала „Хемус“, 701 – на автомагистрала „Тракия“ и 50 на главен път 1-8.


Полицейските екипи са проверили общо 1 324 МПС и 1 527 лица. Съставени са общо 23 акта за различни нарушения. Осем от тях са за шофиране в аварийната лента на автомагистралите, санкцията за което при първо нарушение е в размер на 1 000 лева и 3 месеца лишаване от правоуправление спрямо водача.


През периода са задържани и трима водачи, шофирали в нетрезво състояние.  На 29 април по обяд, при отработване на пътен инцидент без пострадали, служители на РУ-Ихтиман тествали водачите с дрегер, при което в пробата на единия били отчетени 1.51 промила алкохол. На 1 май около 8.20 часа сутринта, в Костенец, автопатрул тествал с дрегер водача на лек автомобил „Опел Вектра“, при което в пробата на 46-годишния жител на града били отчетени 1.67 промила алкохол. На 3 май, в с. Литаково, автопатрул на РУ - Ботевград извършил проверка на лек автомобил „БМВ“, в хода на която 43-годишният водач от същото село бил тестван с дрегер, отчел 2.62 промила алкохол. Срещу тримата нарушители са образувани бързи производства.