По повод Великденските празници сдружение „Бъди човек“ със съдействието на Община Ботевград зарадва с хранителни продукти една от уязвимите групи – хората в неравностойно положение с протези от общината. Раздадени бяха общо 30 пакета със стоки от първа необходимост, както и с такива, подходящи за великденската трапеза, става ясно от публикация на сайта на Общината. 


Кампанията „Бъди човек – подари Великден“ е част от благотворителните инициативи на сдружение с нестопанска цел „БЪДИ ЧОВЕК БЪЛГАРИЯ/HUMANITY BULGARIA”, което е създадено и функционира с помощта на доброволци от цялата страна.


За 5 години помощ са получили възрастни хора и хора в нужда от над 35 градове и села в България, като са раздадени над 40 000 пакета с хранителни продукти.


От тази година дейност, в помощ на нуждаещите се, ще осъществява и „Бъди човек – Ботевград“. Обединени от идеята: „Всеки може да бъде част от едно голямо начало за промяна в живота на много хора в нужда. Нужно е само желание, останалото е осигурено според възможностите“, доброволците вярват, че са част от промяната за един по-достоен живот на възрастните хора.