Вчера започна изливането на бетон на моста над река Боговина в Литаково. Мостът е част от републиканския път Ребърково-Рашково- Литаково-Ботевград, който в момента основно се рехабилитира.


Около 16.30 часа вчера при изкоп преди моста е скъсан главен водопровод, който захранва една трета от Литаково, включително ромската махала. Това породи напрежение в селото, тъй като голяма част от жителите му се подготвят за празника, колят се агнета и т.н. Чак към 20 часа снощи със съдействието на кмета на селото Пешо Младенов и представителят на община Ботевград Цветозар Гаврилов са осигурени нужите ВиК-части, за да бъде възстановен скъсаният водопровод. Повечето къщи са нямали вода до 22 часа.


„За съжаление при ремонта на пътя, който включва и изграждане на канализация и нов водопровод по главата улица, строителите нарушават други комуникации. Извинявам се на жителите на селото за причинените неудобства, но всички се надяваме след ремонта селото да се ползва от нови придобивки” – коментира кметът Пешо Младенов.


От утре се очаква да бъде прокопан изцяло  пътят Ботевград-Литаково, така че движението ще бъде невъзможно. Досега въпреки забраната за движение, пътническите микробуси и други коли минават, тъй като на моста на река Писана, който се ремонтира, е оставен проход.


Въпреки обещанието на фирмата, която извършва ремонта на републиканския път, досега никъде не е поставена задължителната  информационна табела кой  извършва ремонта, какви са сроковете и най-вече каква е стойността му.