МОН отпусна допълнителни 100 000 лева за изпълнението на проекта за ремонт на плувния басейн и съоръженията към него в сградата на ОУ „Васил Левски” и ПГПЧЕ „Алеко Константинов”-Правец.


Преди малко повече от година, след искане от страна на Община Правец, министър Вълчев отпусна първия транш от 100 000 лв, след което през 2020 година общината обяви обществена поръчка за инженеринг  /изготвяне на проект и изпълнение/ за плувния басейн в училището. Към настоящия момент проектната документация е входирана за разглеждане и одобрение в Община Правец, така че отпуснатите средства идват навреме, преди започване на ремонтните дейности.


Това е пореден общински проект, който среща подкрепата на МОН. Благодарение на съвместните усилия на Община Правец и министерството, успешно бе модернизирано общежитието към ПГПЧЕ „Алеко Константинов”, изградена бе и система за пожарна безопасност в училищната сграда.


В резултат на добото партньорство, в предишния мандат на кмета Гунински МОН отпусна средства за ремонти и на училищата в селата Осиковица и Джурово.