На 15 май само на 70 км от Ботевград във врачанското село Лиляче ще се състои едно от значимите  културни събития в навечерието на  Празника на българската духовност – 24 май.  Под природия феномен „Божия мост” ще бъде изнесен концерт  с участието на  Софийски свещенически хор с диригент ставрофорен иконом Кирил Попов, камерен ансамбъл “Йоан Кукузел - Ангелогласният”, струнен оркестър „Кварто квартет и приятели“, Женски хор “Ваня Монева”, актьори и солисти.


В празничната програма ще бъдат представени тържествени църковни песнопения, рецитал на текстове от Свещеното Писание, шедьоври от класическата музика. Специално участие ще вземе известният гръцки духовник и църковен певец - архимандрит Никодимос Каварнос
Част от средствата, събрани от продажбата на билети за събитието, ще послужат за възстановяване на храм „Св. Св. Кирил и Методий“ до Роженския манастир, който се нуждае от изграждане на фасадно оформление и цялостен интериор.


Цената на билета е определена според местоположението на сцената. Билетите от най-ниската ценова категория са за зона с частичен изглед към сцената, но с пряко излъчване на събитието чрез прожекция на стената. Места за сядане са предвидени за всички зрители.
Настаняването започва от 17:45 ч.. Организаторите препоръчват удобно облекло и обувки за горски терен.


Концерът ще бъде засет от Българската национална телевизия и излъчен ан 23 май.  Село Лиляче се намира на 14 км северно от Враца и е разположено в своеобразен карстов район, който е неповторим в геоморфологично отношение. Сред селото блика голям минерален извор, а в района му са образувани интересни пещери, пропасти, въртопи, каньони, понори и много карстови извори. През карстов терен тече и селската рекичка Лиляшка бара, която с времето е издълбала самотворен скален мост, наречен Божия мост, който е едно от редките чудеса на природата.