„Годишните времена от Вивалди и Пиацола“ – това е програмата, която цигурларят и Плевенската филхармния ще представят пред ботевградска публика. Концерът е на 27 май от 19 часа в голамата зала на читалището. Заради пандемията обаче ще бъдат пуснати билети само за половината от капацитета на залата.


За първи път концерът  „Годишните времена от Вивалди и Пиацола” бе представен на   „Европейски музикален фестивал“  през 2017 и предизвика огромен зрителски интерес.


Роден в България през 1970 г. в семейство на музиканти, Веско още като дете се изявява като оркестров водач. През 1990 г. Веско Пантелеев – Ешкенази заминава за Лондон. Той завършва двегодишен майсторски клас за солист-изпълнители при проф. Ифра Нийман в Гилдхол скул и през 1992 г. получава диплома за соло изпълнител. Концертирал е в Европа, САЩ, Южна Америка, Индия, Китай. Цигуларят е бил солист на Софийската филхармония, Концертгебау оркестър Амстердам, Лондонския филхармоничен оркестър, Английския камерен оркестър, Симфоничния оркестър на Монте Карло, Холандския филхармоничен оркестър, Пражкия симфоничен оркестър и др. Участвал е в концерти заедно с Монсерат Кабайе, Пласидо Доминго, Алексис Вайсенберг, Юри Башмет, Мстислав Ростропович.


Веско Пантелеев – Ешкенази свири на цигулка Guarneri del Gesu oт 1738 година.