Започна рехабилитацията на основния път /входа на Правец откъм езерото/ и изграждането на кръгово кръстовище при Спортна зала Правец


СМР дейностите са по проект на Община Правец с Държавен фонд „Земеделие“. Ремонтът обхваща пътя от началото на язовирната стена до пешеходната пътека, свързваща парк „Тодор Живков“ и пешеходната зона в центъра на града. Участъкът от разклона за махала „Скърнава“ до Спортна зала Правец е с временна регулация на движението, стеснения и с двупосочно движение.


При рехабилитацията на пътното платно ще се подменят бордюрите и износеният горен слой на асфалтовата настилка, впоследствие ще се положи нова пътна маркировка. На кръстовището на улица „Трети март“ и улица „Опълченска“ ще бъде изградено кръгово движение, отводнителни съоръжения, озеленяване, нова хоризонтална и вертикална сигнализация. В участъкът от пътя на язовирната стена ще се подмени и мантинелата ограждаща трасето от изток.


Фирмата изпълнител ДЗЗД „Улици Правец“ планира да извършва дейностите максимално бързо, като в по-голяма част от времето на ремонтните дейности да не затваря изцяло пътя за движение.