Марина Георгиева е фризьор по професия, но от години се занимава сериозно с астрология. Като всеки човек, и тя търси отговори на най-важните житейски въпроси, които я вълнуват. Именно това постоянно търсене провокира интересът й към методите за прогноза в астрологията. През годините усвоява ценни знания в тази област, обучавайки се при едни от най-търсените астролози в България – Оксана Хорват – Станчева и Кирил Горанов. Притежава и необходимите сертификати, които потвърждават способностите й на астролог. 


Защо да се доверим на астрологията и хороскопите? Ето и отговора на Марина Георгиева: 


Всеки един от нас се появява на този свят с определена мисия, таланти и заложби. Астрологията е наука, която ни позволява да ги открием и реализираме по най-добрия начин. Да стигнем до дълбините на мислите и душата си. Да открием къде е нашето място в света и какво иска той да ни каже и научи, може би да отработим някаква карма или пък зад сложен проблем да открием просто решение. Ще се докоснем до скритите в нас ресурси, потенциали и възможности и ще накараме обстоятелствата да работят в наша полза. А когато научим за страховете си…, ще разберем как да се справим с тях и да ги подчиним, което ще ни помогне да израснем в духовен план. Така, преоткривайки себе си, ще създадем живота на мечтите си, който всеки има по личната си програма. Бихме могли да реализираме най-висшето Аз на духа. Именно това ще ни помогне да влезем в пълноценни отношения с другите вселени - хора, които, вярвайте, не са случайно тук и сега с нас. Астрологията е метод за диагностика на човешката душа, която освен че дава отговор на въпросите, разкрива защо дадено събитие се случва точно сега в живота ни. 


Когато имаш обща представа за това, което ти се случва, какъв период от време ще отнеме то, някак си ти става по-леко.


Натрупаният опит и познания в областта на астрологията позволяват на Марина да помага и на околните. „Можеш да помогнеш на човек да стигне до нещо, до което сам не би могъл. Разбира се, има и други методи, но астрологията е един от тях“, казва тя.    


„В момента на раждането на човек, планетите са подредени по определен начин. Те съставляват неговата натална карта. А всичко започва от нея. В наталната карта, като в огледало, се отразяват всички сфери на човешкия живот. Тя се приема като средство за описание на личността. Във всеки един момент от развитието на човек, планетите променят местоположението си /транзитират/ около неговата натална карта и задвижват различни области в живота му. Ако в даден област нещо, което много искаш, не ти се получава, въвеждаш данните и виждаш Плутон например, който ти е на асцендента. Този Плутон те трансформира до неузнаваемост. Това, което можем да направим, е да приемем трансформацията и съзнателно да тръгнем към нея. Разбираш и какъв период от време ще продължи това състояние. Щом ти активира асцендента, съответно влияе и на връзките, т.е. едновременно задвижва и Седми дом, който има отношение към партньорство и брак,  например раздяла с партньор. Чрез синастрия /партньорска астрология/ можем да проверим каква е съвместимостта между двама партньори. 


Много важна в астрологията е интерпретацията. Всяка една планета отговоря за различно качество на характера на човек, на неговите чувства и възможности. Така например Марс е показател за енергията, за мощта, за волята. Меркурий – за начина, по който говориш и мислиш,  Венера – за любовта, връзките и взаимоотношенията,  Юпитер е планетата на щастието, разширението, късмета. 


Всеки човек се ражда в своя уникален космически момент. Този момент се определя от: мястото на раждане; ден и точен час на раждане. Именно това са данните, които са необходими за съставяне на индивидуална натална карта, на базата на която получаваме отговори на всички въпросите, които ни вълнуват.


Въобще астрологията ни помага да разберем какви професии са подходящи за нас и какъв е образът на партньора ни (интимен и професионален). Какви хора са нашите роднини, близки, приятели … Предпоставки за какви заболявания имаме... Как можем да ги избегнем. Когато сме в труден момент, можем да разберем защо това е така, колко време ще продължи и до какви последствия ще доведе.


Можем да открием нашето щастие и късмет. Къде сме най-силни и къде сме най-слаби. Кога да очакваме любовта и в какво лице. Всичко е в нашите ръце и в точното време. Съдбата ни дава шанс и възможности, но ние с нашата свободна воля решаваме дали ще се възползваме от тях и по какъв начин да го направим.


Вървейки по безкрайния път, ще се срещам с много изпитания, експерименти и творчество. Има моменти, в които сме стигали до дъното, поддавайки се на напиращите низки вибрации в нас, за да може, след като се изпепели до края старото, да се зароди нещо ново, с още по-голяма сила. И то да бъде новата действителност. Някъде по житейската стълбица ще трябва да спрем и да си починем. За някои е трудно, но е необходимо. Това е времето на равносметка. Всеки се движи напред и нагоре, каквито и избори да прави със свободната си воля. Резултатите обаче са плод на миналите ни решения, всеки ги оценява като добри и лоши на база свои лични убеждения. Астрологията ни дава възможност винаги да виждаме и другата страна на монетата, защото нищо не е случайно и всяко събитие има своето обяснение и причинност. Макар че в някакъв момент ги оценяваме като „тежки”, те са ни необходими. Ще си погледнем цялата картина, за да си дойде всяко парченце от пъзела на мястото. Всичко хем е написано, хем се пише в момента…“.