Около 3 часа на 29 май в РУ - Ботевград постъпил сигнал от филиала за спешна помощ в града за мъж с наранявания в областта на ръката, получени, по думите му, от огнестрелно оръжие. Пред изпратените за изясняване на случая полицейски служители пострадалият посочил, че по време на възникнал скандал в с. Трудовец, непознат мъж е произвел изстрел по автомобила, в който той е бил пътник. При извършения му медицински преглед са установени повърхностни наранявания, поради което 35-годишният мъж е отказал хоспитализация и се е прибрал в дома си.


Криминалистите предприели незабавни оперативно-издирвателни действия, в хода на които установили автомобила, паркиран на улица в Ботевград. При огледа му е установен отвор, както и осколки от проектил. Установен и задържан е извършителят на деянието. При последвалото претърсване на адреса му са открити три пушки, законно притежавани от него, с едната от които 25-годишният мъж от с. Трудовец признал, че е произвел изстрела.


По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 144, ал.3 от НК. Действията по разследването продължават под надзора на Районна прокуратура - Ботевград.