На прага на новия, макар и по-къс летен сезон, в цялата страна тече кампанията „Работа в БГ туризма”, организирана от Агенция по заетостта в рамките на тази седмица (7 - 11 юни). По този повод днес „Бюро по труда“ – Ботевград, организира изнесена приемна, предоставяйки възможност за среща на работодатели в туризма, хотелиерството и ресторантьорството с хора, търсещи работа в тeзи сфери. Щандът беше разположена пред НЧ „Христо Бонев 1884“.


Освоната цел на днешната инициатива бе посредничество и трудова консултация на заинтересованите лица за работа в туристическия бизнес и запознаването им със свободните позиции в цялата страна. 


Директорът на ДБТ Ботевград - Боряна Рускова, както и служители на дирекията, представиха работата в туризма като изключително атрактивна и подходяща за хора в работоспособна възраст.


Гост-лектор в днешната кампания беше Яница Накова от общинско предприятие „Туризъм“. Тя запозна присъстващите със забележителностите в община Ботевград, както и с националните туристически обекти.


Гост беше и инж. Златка Добревска - преподавател в софийска професионална гимназия по туризъм. Пред присъстващите тя сподели от собствен опит за положителните страни и удоволствието да се работи в този сектор.


Към днешната инициатива на Бюрото по труда проявиха интерес предимно млади хора, сред които ученици от ботевградските гимназии: „Акад. проф. д-р Асен Златаров“, „Христо Ботев“ и „Стамен Панчев“. 


В рамките на кампанията „Работа в БГ туризма” „Бюро по труда“ Ботевград продължава да организира срещи с работодатели в туризма в сградата, където се помещава, както и на открито. 


Повече информация за кампанията „Работа в БГ туризма” и възможностите за участие в нея са налични в сайта на Агенцията по заетостта.


Актуалните свободни работни места сe публикуват на сайта на Агенцията, в рубриката „е-Трудова борса” и на сайта на EURES България, където са достъпни и за живеещите извън България.