Подобно на други градове в страната, и в нашия град ще бъде поставен обемен светещ надпис „Ботевград“, където жители и гости на града ще могат да си правят снимки. Новата атракция ще украсява пространство в градския парк – влизайки от кръстовището между улиците „Георги Сава Раковски“ и бул. „България“, в лявата част, близо до двете дървета, които се намират в тревната площ. На редовното заседание, проведено на 24 юни, Общинският съвет даде съгласие главният архитект да одобри схема за поставяне на надписа. Той ще бъде монтиран върху фундамент, до него ще води пътека.  


Надписът „Ботевград“ ще бъде подарък от фирма „Маус-ПС“, чиято производствена база се намира на територията на Индустриална зона 1 в нашия град. 


„Маус-ПС“ ЕООД е основана през 1991г. Фирмата бързо се разраства и развива. Само след 5 години тя вече е на външния пазар. Предлага широка гама продукти и услуги за външна и вътрешна реклама, визуална комуникация, светещи реклами, предпечатна подготовка, печатни продукти и специфични и нестандартни рекламни проекти и решения. Производствените мощности и складове на фирмата са разположени в един завод в София с площ 15 000 кв. м. и един завод в Ботевград с покрита площ над 9 000 кв. м.


Над 70 % от произведената от „Маус-ПС“ продукция се продава в страните от Западна Европа – Англия, Германия, Франция, Норвегия и други. Сред клиентите на фирмата в България са както големи търговски вериги и МОЛ-ове, така и по-малки търговски обекти. „Маус-ПС“ си партнира с производители от цял свят, вносители, куриерски фирми и превозвачи от ранга на „Луфтханза“.