Инцидентът е станал днес около 17 часа в Литаково. Съсед на възрастната Йорданка Бельова я чул няколко пъти ужасено да вика „Не, не!”, след което всичко утихнало. Мъжът, който е полицай, предположил, че става нещо  опасно и веднага се обадил на кмета на селото Пешо Младенов. Той веднага дошъл и започнал да вика Йорданка, звънял й на телефона, но никой не отговарял. Тъй като портата й била заключена, през съседен двор той видял чехлите на жената разхвърляни, тя не отговаряла и затова веднага се обадил в полицията.


Пристигналите служители не могли да влязат в двора на къщата, тъй като кучето на Йорданка започнало да им се нахвърля. Полицаите направили примка и положили доста усилия, за да го вържат. Един от униформените влязал и ... се върнал  с думите „Ужас! Прегризал е гърлото й като вълк” – разказа Пешо Младенов за botevgrad.com. Веднага към мястото е изпратена линейка. За съжаление медиците само констатирали смъртта.


Йорданка Бельова е близо 90-годишна. Живеела е сама.  В селото е от близо 30 години, след като със съпруга й се пенсионирали в София и се върнали на село. Синът й идвал в събота и неделя. Винаги в къщата й е имало куче-пазач. Според съседи породата му е  питбул или някаква кръстоска.
Служител на отдел "Обществен ред" е упоил кучето, след което е закарано в клетка в полицията.


На снимката е кучето, което уби стопанката си. Каква ще бъде съдбата му, ще реши собственикът - синът на мъртвата жена.


Ето и официалната информация от ОДМВР - София (01.07.2021 г.):


Около 18 часа вчера в РУ - Ботевград постъпил сигнал за куче, нападнало стопанката си в двора на адреса й в с. Литаково. Изпратените веднага на място полицейски служители установили безжизненото тяло на 85-годишната жена. Животното е заловено в двора на имота от общински служители. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 325В от НК.