Началникът на кабинета на Ахмед Доган - Ахмед Емин, се е самоубил в столичния квартал "Бояна". Повече от 30 минути от пресцентъра на МВР не потвърждаваха за подобен инцидент. Едва по-късно пуснаха официално съобщение, в което се казва, че около 18.00 часа в столичната полиция е съобщено за намерено тяло на мъж в сграда на ул. "Беловодски път" в "Бояна". На мястото веднага са били изпратени екипи на Столична дирекция на МВР и Шесто РУ.

Първоначалният оглед е установил, че причина за смъртта е огнестрелна рана. По данни до момента става дума за самоубийство. Тялото ще бъде предадено за аутопсия. Процесуално-следствените действия на мястото на инцидента продължават, съобщиха още от МВР.

Ахмед Емин се е самоубил със законно притежаваното си оръжие, обяви в предаването „Панорама" на БНТ 1 генералният секретар на МВР Павлин Димитров. По думите му инцидентът е станал в сграда на ул. „Беловодски път" в Бояна, а не пред нея. Димитров отказа да уточни дали става дума за т.нар сараи на лидера на ДПС Ахмед Доган.