Софи Маринова е изгубила дома си в Етрополе заради задължения към фирмата за бързи кредити на близкия до Васил Божков лихвар Веселин Денков-Весо Брадата.


Половинката на миската Ивайла Бакалова Весо Брадата стопанисва фирмата, чиято дейност не е  чиста. Това е и една от причините спецпрокуратурата да обвини Денков в лихварство. В организираната престъпна група на Брадата видни участници са и разследваните за наркоафери силоваци Ивайло и Сашо Георгиеви, известни като Пифовете, обявиха разследващите.


Според обвинението Весо Брадата и Пифовете  давали заеми срещу високи лихви на бедни хора. Това ставало най-често след устна договорка, но понякога получателите били задължавани да подписват договор без правна стойност. Месечните вноски се изплащали на ръка. При забавяне започвали заплахите и физическото насилие. Така една от жертвите взел кредит от 4000 лв. е принуден да върне над 15 хил. Според прокурори капитала, с който действа бандата им е даден от Васил Божков. Дали и при случая със Софи Маринова се стига до силово убеждаване не е ясно.


Факт е обаче, че срещу неголям заем тя губи наследеното от родителите си семейно жилище.Самият кредит от Весо Брадата Софи Маринова взема за да ремонтира купеният с банкова ипотека  луксозен апартамент в столичния кв. „Драгалевци”, обясняват запознати. По това време хонорарът за участие на чалгаджийката не пада под 5 бона. Заради разточителният си живот и постоянни купони Софка така и не смогва да си плати дълговете към Весо Брадата.


Проблемите на Софи Маринова не спират и след като дава апартамента си в Етрополе на лихваря Веселин Денков. Оказва се, че тя не смогва да изплаща и ипотеката за софийското си жилище. За това и имота заедно с фирмите и е запориран от банката. Според документите става дума за близо 350 хил. лв. От тях 180 бона главница по кредит, близо 60 000 наказателни лихви и глоби за забавяне и 56 000 други неолихвяеми вземания.


Като за капак Маринова дължи и 14 399 лева такси на съдия-изпълнителя, става ясно от запорното съобщение.Освен това името на Софи Маринова фигурира и в позорният списък на НАП с данъчни длъжници. Според документите става дума за близо 50 000 лв. неплатени налози. Твърди се, че сумата лъсва покрай финансова ревизия на певицата. Тя установява, че Софка е „забравяла” да обяви пред властите получените пари от участия. Запорите от данъчни и банки върху фирмите на Софи стоят и до ден днешен, което според експерти значи, че тя не се е разплатила, пише „Уикенд”.


Според слухове чалгаджийката дължи и огромни суми и на свои заможни приятели. Бизнесмените дълго време проявяват търпение, но се стига до момент когато поставят ребром върпроса за парите си. Запознати твърдят, че именно задаващият се финансов крах кара половиката на Софи Тодор Давидов-Гринго да се захване с рекет, заради което и лежа в затвора.Престоя в пандиза не охлажда чувствата между двамата. Дори и след като пандемията от коронавирус задълбочава финансовите драми на чалгаджийката. Заради затворените кръчми приходи на Софи рязко секват. Като
истински съпруг, макар и бивш, Гринго поема издръжката на своята половинка. В опит да изкара някой лев Давидов наскоро подхвана бизнес с коли под наем.


/Marica.bg - 30.05.2021 | 11:00