Това става ясно от уведомлението за инвестиционно намерение, изпратено до община Ботевград. Новата производствена сграда ще бъде разположена в собствения  имот на фирмата,  който е част от вече функциониращ индустриален комплекс. Сградата ще бъде с приблизителна разгъната застроена площ от 1800 кв.м., която е разпределена на 2 нива - първо ниво - 1500 кв.м. и второ ниво - 300 кв.м и ще бъде свързана с друга сграда от комплекса с топла връзка.


APS е водеща компания в световен мащаб в проектирането, производството и продажбата на термични принтери. Италианската компания изгради в Ботевград най-мащабната в Югоизточна Европа и единствена база на компанията в света за производство на термични принтери. В нея се произвеждат над 6 млн. принтера годишно, предназначени за износ в цял свят.


APS притежава 25 международни патента в производството на термични принтери и софтуер. Тяхното приложение включва РОЅ тepминaли, кacoви aпapaти, тepминaли зa кpeдитни кapти, вeзни зa тeглeнe, тaxoгpaфи, тaкcимeтpи, cиcтeми зa пapкиpaнe, мeдицинcкo oбopyдвaнe и дp. Koмпaниятa e ocнoвeн дocтaвчик нa Соntіnеntаl, Ѕtоnеrіdgе, КFІ Тrаdіng, Dаtа Моdul и дp.