Катастрофата е станала вчера - 07 октомври, около 21:20 часа, край Лом. Неправилно изпреварване и несъобразена с пътните условия скорост е станала причина за инцидента между три превозни средства на пътя между Монтана и Видин.


Пътуващият към Видин 19-годишен водач (от област Благоевград) на микробус „Мерцедес Спринтер 312 Д“ предприема изпреварване на десен завой при ограничена видимости. При прибиране в дясната пътна лента блъска отзад влекач с прикачено полуремарке, управляван от 62-годишен водач от община Ботевград. Водачът на немското возило губи контрол над автомобила, поднася се и блъска странично идващия срещу него ТИР, управляван от 47-годишен водач от София. 


При катастрофата са причинени телесни повреди на двамата пътници в буса, мъж и жена на  45 г. и 53 г. Пострадалите са настанени в МБАЛ - Лом, без опасност за живота. Нанесени са материални щети и по трите превозни средства.


Пробите за употреба на алкохол на водачите са отрицателни. По случая е извършен оглед и образувано досъдебно производство. На виновния водач е съставен акт.