За по-малко от денонощие бе разкрито убийството на 38-годишния мъж, който в събота бе намерен заклан на изхода на Добрич към Генерал Тошево. Трупът бе намерен до пункт на КАТ.

Убиецът е задържан. Той е на 25 години, не е криминално проявен, задържан е в ареста за 72 часа, ще бъде изготвено предложение за налагане на мярка "задържане под стража", съобщиха от Областната дирекция на МВР в Добрич.

Сигнал за намерен окървавен труп бе подаден малко преди обяд на 18 октомври в І-во Районно управление на МВР. При огледа полицаите открили по тялото на 38-годишния Влади Ангелов Колев множество прободни рани.

При издирването на убиеца полицаите установили движението и контактите на жертвата през последните 24 часа. Следите ги отвели до заведение в покрайнините на града, в което жертвата и убиецът пили алкохол.

В ранните часове на 19 октомври извършителят на престъплението направил пълни самопризнания. Като мотив той посочил личен конфликт. Убийството било извършено на 18 октомври в 5 часа сутринта. Намерен е предметът, с който е било извършено престъплението.

Убитият мъж е бил от село Полковник Минково, имал е криминално минало, бил е разследван за 16 кражби. Бил е инвалид и се е придвижвал с патерици.

Полицейските служители, участвали в операцията, ще бъдат предложени за морална награда. От началото на годината в Добрич са станали 3 убийства, две от които са разкрити.