Г-н Маринов, как пандемията и ограничителните мерки ще повлияят на предизборната Ви  кампания като кандидат за народен представител?

Това е трета кампания за тази година в условията на пандемия, но сега наистина ситуацията е много по-сложна. Затова  тази кампания се очертава като по-различна, с други предизвикателства.   Кандидатите от ГЕРБ-София област започнахме да провеждаме срещи с избиратели онлайн. Според мен  обаче сега повече от всякога е  важно нашите послания да достигнат до хората не чрез думи и речи, а чрез конкретни дела.
Виждам колко е трудно  на лекарите, на медицинските сестри, на целия персонал. Виждам  колко голяма е нуждата на болницата , особено сега, когато екипът се бори с поредната КОВИД-вълна, а в същото време болницата основно се ремонтира, местят се отделения, нужно е допълнително обзавеждане, апаратура...Да не говорим за предпазни средства, дезинфектанти...
Спомням си, когато  преди три години съдействах болницата да получи дарение от 33 легла с повдигащ механизъм. Тогава призовах хората с възможности, фирмите да бъдат съпричастни към проблемите на здравното заведение. Защото тук търсим помощ за най-ценното – здравето!
Три години по-късно апелът ми е още по-актуален.  Мисля, че изпитанията на КОВИД-кризата ни дават възможност  да станем по-отговорни като общество. Да станем по-съпричастни. Да бъдем по-добри като хора.

Въвеждането на изискване за „зелен сертификат” буквално раздели хората. Как ще коментирате действията на служебното правителство?

Да, българите  пак сме разделени и разгневени!

Направи го въвеждането на задължителния „зелен сертификат”.
От днес за утре бяха въведени мерки, които обществото не подкрепя. Експертите също са на мнение, че „зеленият сертификат” има смисъл, когато голяма част от населението е ваксинирана. Но когато имаме по-малко от 25% ваксинирани, тези мерки внасят нов хаос в икономиката ни. А малкият бизнес е изтощен! Поредно затваряне, високи сметки за ток, „зелен сертификат” ... фалит.
Има виновни за тази ситуация и на първо място това е президентът Радев, тъй като в условията на липса на Народно събрание, държавата действа като президентска република. Изискването за зелен сертификат трябваше да се обяви много по-рано. Още през лятото хората трябваше да знаят, че от октомври сертификатът ще е задължителен. Но тогава президентът и служебното правителство гледаха единствено рейтинга си.
С решението си от днес за утре, те отново показаха, че само засилват хаоса в държавата.
Затова на 14 ноември гласувайте с номер 32 в бюлетината, преференция 3. По-силни сме от хаоса!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!