Красив кът за отдих се оформя в двора на църквата “Успение на Пресвета Богородица“ в  село Новачене. За първи път там бе монтирана нова чешма. Това е отдавнашно желание на миряни в Новачене, което бе осъществено благодарение на Дамян Маринов – трети в листата на Коалиция ГЕРБ – СДС за Софийска област, и местната структура на ГЕРБ, която той ръководи. 


Чешмата бе монтирана в неделя – 31 октомври. На освещаването й присъстваха Младен Маринов – водач на листата, Дамян Маринов, Николай Николов – на осмо място в листата, кметът на Новачене Катя Петрова и други. 


След това всички заедно се включиха в засаждането на медоносни дръвчета “Златен дъжд“ покрай река Рударка, в участъка между двата моста /обходният път/.


В понеделник продължи засаждането на другата част от дръвчетата - общо 30 на брой, дарени от кандидатите за народни представители от листата на ГЕРБ – СДС за Софийска област. Кандидатите поеха обещание да помогнат и за ремонта на моста над река Новаченка, който се намира зад павилиона /преди главната улица към центъра/. 


Днес облагородяването на мястото около чешмата продължи. Посадени бяха две туи, закупени от Момчил Узунов – учител в ОУ “Васил Левски“ в Новачене. Довършителните работи предстоят, съобщи Катя Петрова – кмет на селото. 


Коалиция ГЕРБ - СДС - номер 32 в бюлетината!


Дамян Маринов - преференция 103!


Купуването и продаването на гласове е престъпление!