Здравният експерт подкрепи кандидатите на „Демократична България“ в София област


Д-р Александър Симидчиев, който беше избран от жителите на София област в 45-ото и 46-ото Народно събрание изрази своята подкрепа за кандидатите на „Демократична България“ в София област Яна Тодоранова и Божидар Божанов. Във видео обръщение той сподели:


„За последните два парламента София област даде доверието си на кандидатите на „Демократична България“. Новите лица в листата (Яна Тодоранова и Божидар Божанов – бел. ред.) са хора, които доразвиват и надграждат всичко, което до момента сме постигнали.“


„Това са млади хора, много активни, много целеустремени. В областта на здравеопазването те надграждат с дигиталните технологии: как можем да модернизираме сектора и хората от областта да имат равнопоставен достъп до здравни услуги.“


Яна Тодоранова от своя страна заяви, че благополучието на отделния човек и общественото здраве са най-висшата ценност и затова обяви следните ангажименти в областта на здравеопазването, които поема в рамките на следващия парламент: 


- Реформи в спешна, извънболнична, болнична помощ, възстановително лечение, както и палиативни грижи.


- Приоритетно и ефективно доразвиване на електронното здравеопазване – (електронна рецепта, електронно направление и електронно пациентско досие), интегрирани с общодостъпни протоколи за сигурен обмен на информацията, улесняващи лекарите и пациентите.


„Демократична България“ се явява с номер 30 в бюлетината на 14 ноември. Преференцията за Яна Тодоранова е 102.


Купуването и продаването на гласове е престъпление!