В дома на кандидат-депутат от Софийска област са открити разписки от машините на вота на 14 ноември. Това съобщи днес вътрешният министър Бойко Рашков. Той съобщи инициалите на кандидатата – С.С.З.

"В Софийска област, от Елинпелинско има кандидат за депутат, не съм проучил дали е избран, по сигнал е извършена проверка и в дома му са открити редица следи - не само пари, списъци, а и контролните талони от машината, за да може този, които е получил парите, да се докаже, че е гласувал за ДПС", обясни Рашков.
И допълни, че вече пред съдия са разпитани няколко човека, които са потвърдили, че са взели пари от него. Преди това от Областната дирекция на МВР разпространиха официална информация, която публикувахме по-рано днес.
Проверката ни показва, че в листата на ДПС за Софийска област има един кандидат, чийто инициали са С.С.З – тоа е Сандо Стефанов Захариев, който е бил на 11-то място в листата на ДПС.

„Ние установяваме, че парите се дават не само преди изборите, а и след изборите. Това е един точно такъв случай, но не е единствен”,  посочи Бойко Рашков.