Трите лъча на протестиращите учители се събраха на площад «Независимост». По данни на синдикатите в момента там на национален митинг присъстват 50 000 души. С плакати "Достоен труд, достойно заплащане", "Червен картон за МОН" те изразиха протеста си срещу политиката на Министерството на образованието.

Участниците в митинга носеха и плакати с карикатури на министъра на финансите Пламен Орешарски и на министъра на образованието Даниел Вълчев.

Николай Николов, говорител на Единния стачен национален комитет, поздрави присъстващите от провинцията учители, както представителите на Федерацията на учителите от Холандия, които присъстват на митинга.
Николов каза още, че днес е 14-тия ден от възродената българска революция, осъществената от учителите.

Тази сутрин бе разпространено писмо от страна на Стачния комитет на работещите в горското стопанство, с което те подкрепят стачката на учителите.
Някои от колите на градския транспорт днес имаха надпис "Аз подкрепям стачкуващите".


Засилено полицейско присъствие и заграждения има около сградите на Народното събрание и Министерски съвет от рано тази сутрин. В район от около 200 метра от всичките страни на парламента е забранено преминаването на хора и автомобили. Скандал между председателя на НС и опозицията имаше по този повод.

От 12.50 до 13.30 ще има шествие до Народното събрание.
От името на протестиращите в МС и в НС ще бъде внесена протестна декларация срещу бездействието на ресорните зам.-министри и кабинета като цяло, за разрешаването на острия социален конфликт, който не касае само 155 000 работещи в системата на средното образование, а и стотици хиляди български деца, ученици и родители.

От 16.00 участниците ще се върнат с шествие на площад "Независимост" пред МС, където от 16.30 часа ще се проведе мълчалив митинг-бдение.